Freerollit sopivat uusille pelaajille

Ilmaiset pokeriturnaukset eli freerollit soveltuvat hyvin uusille pokerin pelaajille, jotka eivät halua ottaa riskejä. Useimmiten freerolleista voi saada rahapalkinnon, joka on pieni summa käteistä. Joskus freeroll-pokeriturnauksen pääpalkintona on se, että voittaja pääsee osallistumaan ilmaiseksi isompaan maksulliseen pokeriturnaukseen.

Jos leikkirahalla pelaaminen tuntuu turhalta, niin freeroll-pokeriturnausten pelaaminen on hyvä askel oikeaan pokeriturnaukseen.

Joskus pokeriturnausta mainostetaan freeroll-turnauksena, mutta vaatimuksena on kuitenkin pelata tietty pistemäärä, joka toimii pääsymaksuna turnaukseen. Kaikki freeroll-turnaukset eivät ole avoinna vapaasti kaikille, vaan oma paikka pitää lunastaa keräämällä vaadittu määrä pokerisivuston bonuspisteitä. Usein turnaus on avoinna sellaisille pelaajille, jotka ovat tallettaneet pokerisivustolle. Tällaisessa turnauksessa on mahdollista saada suuremmat voitot ja pelaajia on vähemmän. Useimmiten freeroll-pokeriturnauksen voitot ovat 100 – 1000 euroa.

Freeroll-pokeriturnaus on kätevä tapa tutustua johonkin pokerisivustoon, sillä pokerisivustot ovat välillä hyvinkin erilaisia keskenään. Kun tutustumisen saa hoitaa ilman riskiä, niin voi itse päättää, että haluaisiko joskus osallistua sivuston turnaukseen maksamalla osallistumismaksun. Osallistuminen oikeaan turnaukseen tuntuu myös paljon helpommalta, kun paikka on tuttu entuudestaan.

Freeroll-turnauksissa ei ole koiraa haudattuna. Tuntuu uskomattomalta, että pokerisivustot järjestävät ilmaisia turnauksia joista ei peritä osallistumismaksua, mutta joista voi voittaa rahapalkintoja. Syy näiden järjestämiseen on yksinkertainen. Pokerisivusto saa tällä tavalla itselleen uusia asiakkaita. Pelaaja joka on pelannut jollain sivustolla aiemmin freerollia, valitsee luultavasti saman sivuston osallistuessaan  oikeaan maksulliseen pokeriturnaukseen. Tämä pelisivustojen taktiikka on toiminut hyvin, sillä moni nykyinen pokeriammattilainen on aloittanut pokeriuransa pelaamalla freeroll-turnauksia.

Osa freeroll-turnauksista on normaaleja monen pöydän turnauksia ja osa on 6 tai 10 hengen sittareita. Joskus turnaukseen osallistuu useita tuhansia pelaajia ympäri maailmaa.

Freeroll-turnauksessa pelaaminen on erilaista kuin maksullisessa turnauksessa. Peli ei ole kovin tasokasta, sillä kovimmat pelaajat pelaavat turnauksissa, missä voitot ovat suuremmat. Usein turnauksien alku on pelkkää all-in peliä, koska monet pelaajat tavoittelevat ainoastaan suurta määrää pelimerkkejä tai sitten ulos pelistä. Riskinotto on siis aivan toisenlaista kuin oikeissa maksullisissa pokeriturnauksissa. Kun turnaus etenee, niin peli muuttuu hieman tasokkaammaksi ja loppupuolella turnausta peli muistuttaa jo hieman normaalia pokeriturnausta. Jos haluaa pärjätä freeroll-turnauksessa, niin kannattaa suunnitella oma pelitaktiikka kuntoon ja noudattaa sitä pelissä. Suurimmalla osalla pelaajista ei nimittäin ole minkäänlaista taktiikkaa. Monilla pokerisivustoilla on esitelty hyviä pelitaktiikoita, joita kannattaa harjoitella etukäteen vaikka leikkirahalla.

Freerollia voi pelata vuorokauden ympäri. Aina on turnaus meneillään jollakin pelisivustolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *