Seuraa talousuutisia!

Tuntuvatko pörssikurssit ja raha-asiat sinusta turhalta ja tylsältä hapatukselta? Et varmana ole mieltymystesi kanssa ainoa.Tiesithän, että oikeastaan kaikki, mitä maailmantaloudessa tapahtuu, koskee myös sinua? Näin se ikävä kyllä. Maailman ja Euroopan tasoiset vaikuttavat auttamatta myös suomalaiseen yritysmaailmaan. Näin ne vaikuttavat välillisesti myös Suomen kansantalouteen. Usein talouskriisejä seuraavat yritysten irtisanomiset ja ihmisten joukkotyöttömyys.

Kansantalous on osa jokapäiväistä elämää.

Onko sinulla työ- tai opiskelupaikka? Jos on, niin onneksi olkoon. Älä kuitenkaan huokaise helpotuksesta, sillä talouskriisi voi edetä mihin suuntaan tahansa. Saneerauksia, leikkauksia ja irtisanomisia tehdään valitettavasti tässä tilanteessa aivan jokaikisessä yrityksessä. Jos sinulla ei ole työpaikkaa, sinun ei välttämättä ole pakko syyttää vain itseäsi sen puutteesta. Kun taloudellinen tilanne on huono, myös työn saaminen vaikeutuu. Joillakin aloilla bisnes suorastaan kukoistaa, kun toiset taas kuihtuvat talousongelmien alle.

Talousuutisten lukeminen lehdestä tai internetistä on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Kun seuraat aikaasi, tiedät missä mennään Suomen yritysmaailmassa ja siten Suomen työelämässä. Taloustuntemus on osa yleissivistystä.

Tilaa siis lehtiä, avaa tietokone ja vietä vaikkapa vartti päivässä maailmantalouden merkeissä.

Vaikka et sijoittaisi pörssiiin, kurssien seuraaminen voi antaa osviittaa elämään.

Siten voit ottaa selvää siitä, miltä alalta kannattaisi seuraavaksi töitä hakea, tai minkä alan yritys kannattaisi perustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *