Sivutöihin ravintola-alalle

Ravintola-alalla näyttäisi riittävän töitä kaikkia niitä varten, jotka kaipaavat tililleen lisäsenttejä esimerkiksi lomamatkaa varten. Ravintola-alalla työskenteleminen on vaativaa hommaa, joka usein vaatii tekijöiltään rautaisen koulutuksen ja ammattitaidon. Joiltakin kuitenkin näiden taitojen omaksuminen käy erityisen helposti, vaikkei ravintola-alan ammattikoulutusta olisikaan sattunut hakemaan. Niinpä moni tekee keikkoja esimerkiksi tarjoilijana, tiskaajana tai baarimikkona saadakseen rahaa. Yleensä näissä työpaikoissa pääsee käytännön hommiin kivan työporukan kanssa, joten kokeileminen kannattaa.

Seuraavassa postauksessa vertailen erilaisia hommia, joita voi ravintoloissa päästä ilman koulutusta tekemään. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hygieniapassi vaaditaan lähes kaikkeen:

1. Baarityöntekijä

Alkoholin myymiseen vaaditaan anniskelupassi. Tämä on yleensä helppo ja vaivaton suorittaa.

Sen sijaan plokkausta eli tuoppien ja lasien keräämistä pääsee tekemään periaatteessa kuka vain. Tiskaajia tarvitaan aina, ja sitä pääsee tekemään jopa ilman koulutusta

2. Kahvilatarjoilija

Kahvilatarjoilu voisi monen mielestä vaikuttaa rennolta puuhalta, mutta jokainen sitä  tosi tilanteessa kokeillut tietää, että se on oikeasti raskasta hommaa. Kahvilassa on usein kiire. Tämän lisäksi tuotteiden ja astioiden jatkuva käsittely vaatii käsivoimia.

3. Pikaruokatyöntekijä

Pikaruokalassa työskenetelminen on hektistä. Tarjoilijat ja myyjät saavat tottua jatkuvaan rasvanhajuun vaatteissa, mutta työporukka on onneksi yleensä mukava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *