Suomen 3 parasta sijoitusasuntokaupunkia

Asuntoihin sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa, jolla on hyvät tuottomahdollisuudet. Asuntosijoittajan on kuitenkin oltava jatkuvasti tietoinen siitä, mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu. Kannattavinta on ostaa asunto, johon ei ole pitkään aikaan tulossa suuria remontteja. Asunto täytyy ymmärtää myydä vähintään viisi vuotta ennen suuria remontteja tai tuleva remontti alentaa asunnon myyntihintaa. Jos odottaa remontin ohitse, niin remontin kustannuksia on vaikeaa saada takaisin asunnon myyntihinnassa.

Yksiöt ja kolmiot ovat kaikkein tuottoisimpia sijoitusasuntoja. Yksiöt ovat edullisimpia ja niistä on aina pulaa. Yksiön saa myös vuokrattua kaikkein helpoiten. Kolmiot ovat suotuisia sijoitusasuntoja sen takia, että kolmiossa voi majoittua kaksi vuokralaista, minkä takia sen saa vuokrattua helpommin kuin kaksion.

Lahti

Lahti on tällä hetkellä kärkisijoilla, kun puhutaan Suomen parhaista asuntosijoituskaupungeista. Lahden erinomainen sijainti vain 100 km päässä Helsingistä ja sen todella alhaiset asuntojen hinnat tekevät siitä hyvän sijoitusasuntokaupungin. Lahti on vielä melko tuntematon sijoitusasuntokaupunki, minkä takia myytävät asunnot Lahdessa tarjoavat sijoittajalle parhaimmat asunnon arvonnousumahdollisuudet. Lahti on suosittu opiskelukaupunki ja siellä opiskelee vuosittain 25 000 henkilöä. Pelkästään Lahden monialaisessa ammattikorkeakoulussa on noin 5000 asuntoa tarvitsevaa opiskelijaa. Opiskelija-asuntosäätiö ei pysty mitenkään tarjoamaan näille kaikille opiskelijoille asuntoa, minkä takia he vuokraavat sen yksityisiltä markkinoilta. Lahdesta kannattaa hankkia sijoitusasunto läheltä keskustaa, mikä takaa sen, että asunnon saa nopeasti vuokrattua.

Kuopio

Kuopiosta kannattaa hankkia sijoitusasunto sen takia, että sen saa vuokrattua todella helposti hyvällä tuotolla. Kuopion asuntojen hinnat ovat alhaiset, mutta vuokratuloa saa hyvin. Tämä johtuu paljolti siitä, että matkailu Itä-Suomeen on niin suosittua. Kuopio on myös kasvava ja opiskelijapainotteinen kaupunki, jossa on pulaa vuokra-asunnoista varsinkin kesällä ja syksyllä. Kuopion keskusta on paras alue hankkia sijoitusasunto ja parhaimman tuoton saa yksiöstä tai kaksiosta. Sijoitusasunnon ostajan kannattaa kiinnittää erityishuomiota siihen, että useat Kuopion keskustan kerrostalot tulevat tarvitsemaan putkiremontin lähivuosina. Asiantuntijoiden mukaan Särkiniemen alue on tällä hetkellä asuntosijoittajan kannalta otollinen alue, koska alue on niin uusi ja remontteja ei ole tulossa. Myös Neulaniemessä on pääosin hyvin rakennettuja taloja ja sijainti on hyvä.

Oulu

Oulussa on kaikista kaupungeista korkeimmat vuokratuotot verrattuna asuntojen hintoihin. Oulun asuntomarkkinoilla on myös sellainen piirre, jota muualla ei ole, että uusien ja vanhojen asuntojen myyntihinnat ovat melko lähellä toisiaan. Tämän takia asuntosijoittajan kannattaa huolellisesti miettiä, että millainen asunto Oulusta kannattaa ostaa. Oulussa oli pari vuotta sitten trendi, että nuoret ottivat paljon lainaa ja ostivat sijoitusasuntoja. Vuokratuloilla he sitten maksoivat lainojaan. Tämä johti siihen, että vuokra-asuntoja oli paljon tarjolla. Nyt tilanne on kuitenkin tasaantunut.  Oulu on Pohjois-Suomen vetovoimaisin kaupunki, jossa on paljon opiskelijoita. Sen takia Oulusta kannattaa hankkia sijoitusasunto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *